zondag 14 maart 2010

Vrede en Veiligheid

Weet je al zeker dat je militair wilt worden maar nog niet of je naar de Landmacht, Luchtmacht of Marine wilt? Dan kun je bij een aantal Regionale Opleidingscentra (ROC’s) in Nederland kiezen voor de opleiding Vrede en Veiligheid.

Er zijn verschillende ROC’s waar de Opleiding Vrede en Veiligheid wordt verzorgd. Voor verdere informatie over specifieke taken kun je contact opnemen met een van de Banenwinkel van de Koninklijke Landmacht.

Taken/stages:
Je gaat meerdere malen op excursie bij de Landmacht en de Marine.
Hierna maak je een keuze voor één van de twee. Daarna ga je in het tweede halfjaar bij dat krijgsmachtdeel je beroepspraktijkvorming (BPV) uitvoeren. Je gaat dieper in op wat het betekent om militair te zijn bij het krijgsmachtdeel van je keuze.

Deelkwalificaties:
Zakelijke communicatie, moderne vreemde taal, maatschappelijk culturele vorming, ICT-Gebruik, Vrede en Veiligheid, Zelfredzaamheid, Fysieke Vaardigheden, Communicatie, Beveiliging van Gebouwen en Eigendommen.
Duur
De opleiding duurt 1 jaar.

Toelatingseisen:
Je hebt de Nederlandse nationaliteit.
Je bent op 1 oktober van het komend studiejaar minimaal 16 jaar.
Je bent gezond van geest en lichaam.
Je hebt voldoende taal- en rekenvaardigheid nodig.
De toelating is onder meer afhankelijk van een selectie en keuring die je moet doorlopen bij het Selectie- en Keuringscentrum in Amsterdam.

1 opmerking:

  1. Beste met 2 weken moet ik de amo in.
    Heb je wat informatie voor mij?.
    Heeft u een mail adres of telefoonnummer?
    mijn mail adres is d.rommers@hotmail.nl

    BeantwoordenVerwijderen